fbpx

The Flask

The Flask is een jonge en energieke folkband uit Delft. De muzikanten vertellen met hun muziek graag verhalen. Van gevoelige ballades tot uptempo tunes, zowel covers als zelfgeschreven nummers. De basis ligt bij de Keltische folkmuziek met voorbeelden als Rapalje en The High Kings. Ook zijn er fantasy invloeden te horen van Faun en ruige piratenverhalen geïnspireerd op Ye Banished Privateers. Met z’n vijven zetten ze met (meerstemmige) zang, gitaar, tin en low whistles, viool, cello,  bodhràn en cajon een feest neer waar gedanst, gezongen en gelachen wordt en men zich even in een hele andere wereld waant.

In 2012 begon The Flask als een groep Delftse studenten die het leuk vonden om samen muziek te maken. Folkmuziek bleek al gauw een verbindende factor. In 2016 deden ze in hun intrede in de folk festivals met een optreden op de Archeon Midwinter Fair en in 2021 kwam er een cello en extra stem bij. Inmiddels is deze vijfkoppige band aardig gevestigd in de folk scene en hebben ze onder andere gespeeld bij Archeon Midwinter Fair, Fantasy Fest Rijswijk, Historisch Zoetermeer, Rapalje Zomerfolk en veel andere pubs, clubs en privéfeesten. In december 2019 kwam de debuutsingel ‘Faerie Folk’ en in juni 2021 het opvolgende debuutalbum ‘Village Tales’.

The Flask was gevraagd om op te treden bij de Celtcast Fantasy Awards 2022 waar hun album ‘Village Tales’ was genomineerd voor de categorieën Best Song, Best Album, Best Cover Art, Best Collaboration en Best Live Act.

Bandleden:
Annalena Hoyer (cello, zang)
Anneke Kraamer (zang, tin whistle, low whistle, bodhrán, piano)
Astrid van der Niet (viool, zang)
Jesse van Mullem (gitaar, zang)
Rudy van der Zwan (zang, cajon, bodhrán)